SEARCH THE BLOG:
29
jan-2018

Zwembadproof mooi met permanente make-up

Zwembadproof mooi met permanente make-up

Dit is mijn persoonlijke verhaal; ik heb sinds twee jaar “permanente” wenkbrauwen en ik wil nooit meer anders!
Ik heb van mijzelf op zich mooie wenkbrauwen, maar ze waren niet mooi ingevuld: op sommige stukjes zat minder haar dan op andere stukjes, dus ze waren wat rommelig.
Via via kwam ik in contact met Els van Rijswijk, van Cocon Cosmetics. Ik kende haar verder nog niet, maar ze bleek zelfs op tv geweest te zijn, omdat zij zo’n goede permanente make-up specialist is.
Tijdens een intakegesprek liet ze me zien hoe mooi mijn wenkbrauwen konden worden. Dat zag er geweldig uit! De kleur en vorm had ze helemaal aangepast naar mijn gezicht, maar nu waren ze helemaal mooi en gelijk ingevuld.
Ik ben er voor gegaan dus: mijn behandeling vond plaats vlak voor de zomer. Hierover heb ik straks nog een tip… 😉
Voordat de behandeling start, worden je wenkbrauwen alvast ingesmeerd met een verdovende crème. Niet dat de behandeling nu vreselijk pijnlijk is, maar hey, ze maken toch krasjes in je huid!
de crème moet even intrekken en dan start de behandeling.
De eerste krasjes voelde ik wel, maar dat was niet erg pijnlijk. Het vervelendste vond ik dat ik steeds moest niezen door het gekriebel aan mijn gezicht..!
Nadat ze de eerste lijnen uit had gezet, werd er opnieuw verdovende crème opgesmeerd. Els gaf aan dat dan helemaal de scherpe kantjes er af zou halen, en dat ik dan ook niet meer zou moeten niezen.
Dat klopte inderdaad en de rest van de behandeling werd rustig uitgevoerd terwijl ik relaxt in de stoel lag.

De behandeling

Na de behandeling waren mijn wenkbrauwen wel donkerder dan ze moesten worden, dus dat was even een beetje schrikken. Els stelde me snel op mijn gemak; het uiteindelijke resultaat zou lichter van kleur worden.
Ik kreeg een crème mee wat ik thuis om de paar uur op mijn wenkbrauwen moest smeren; een huidherstellende crème. Na een aantal dagen kwamen de korstje los van de wondjes en kwam er inderdaad een lichtere kleur tevoorschijn. Maar dit was wel weer iets te licht naar mijn zin.
Wederom stelde Els me op mijn gemak; ook dit klopte, en zou in de loop van tijd verkleuren naar de door mij gewenste kleur.
Dan even tussendoor mijn tip over de timing van mijn behandeling; doe dit niet vlak voor de zomer! De eerste zes weken mogen je wenkbrauwen namelijk niet in de zon komen! Ik raad het dan ook iedereen aan om dit gedurende de winter (of in ieder geval na september) te laten doen, dat scheelt je een hoop gedoe met zonnebrandcrème en petjes…

Uiteindelijk ben ik er superblij mee, en heb ik ook al inmiddels een bijwerkbehandeling gehad. Dit moet je jaarlijks laten doen om de kleur goed te houden. Als je dit namelijk niet doet, dan verdwijnt de “permanente” make-up dus. Het mooie hiervan is, is dat je de kleur dus steeds eventueel aan kan passen. Mocht je grijs worden ofzo… 😉

permanente make-up

Op vakantie met mijn permanente wenkbrauwen

Op een zonvakantie met deze wenkbrauwen; dat is ideaal! Je wordt ’s ochtends al wakker met mooie wenkbrauwen en ze gaan er niet af als je een duik in het zwembad neemt!
Ik ben er super tevreden over en tegen iedereen die dit overweegt, zeg ik: doen! Maar laat je wel goed voorlichten door een specialist. Het staat toch “permanent” op je gezicht, dus het moet echt goed gebeuren!

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec