Route

De route naar Les Jardins du Chateau d’Olonne

De route naar het vakantiepark is heel goed te doen, vanaf de Nederlandse grens zo’n 850 kilometer.
Tot en met Parijs kun je druk verkeer hebben, daarna heb je de driebaansweg bijna voor jezelf!
De laatste jaren zijn er wel meer flitskasten geplaatst, met name bij de grote steden, dus let daar op! In Frankrijk is de maximale snelheid op de tolwegen 130 km/u. Bij regen is dat 110 km/u.

Tolwegen

Je komt onderweg drie tolwegen tegen; één tussen Lille en Parijs, één tussen Parijs en Angers en één tussen Angers en La Roche sur Yon.
De westkant van Frankrijk is nog goed te betalen qua tol, reken op zo’n € 45,00 voor een enkeltje. Het handigste is het om een creditcard mee te nemen, daarmee kun je het snelste door de tolpoortjes.

Hurktoiletten

Onderweg zul je heel veel parkeerterreinen (aire) en benzinestations tegen komen. Ook de beruchte hurktoiletten vind je er veel. Wil je deze vermijden, kies dan altijd voor de toiletten bij een benzinestation, dit zijn normale toiletten welke regelmatig worden schoon gemaakt. Het wil wel nog eens voorkomen dat het toiletpapier op is, dus neem een rolletje mee voor onderweg!

Routebeschrijving

Aangezien bijna iedereen tegenwoordig een navigatiesysteem in zijn auto heeft, volstaan we hier met het adres van het park:

Les Jardins du Chateau d’Olonne
Rue du Pré Etienne 28
85180 Le Chateau d’Olonne
Tel. 033 – 251 236 367

Mocht je geen navigatiesysteem tot je beschikking hebben, klik dan op één van onderstaande links om een routebeschrijving te laten berekenen:
Routenet
Routeplanner ANWB

Liever niet via Parijs?

Je kunt er ook voor kiezen om niet via Parijs te gaan, je rijdt dan via Rouen. Deze weg is rustiger, maar je mag er geen 130 km/u rijden. Qua tijd is het via Rouen iets minder snel, maar het scheelt niet veel. Het ligt er aan wat je prettiger vindt om te rijden!

Met het vliegtuig

Indien je reist per vliegtuig kun je eenvoudig parkeerplaatsen vergelijken en direct reserveren op vliegenenparkeren.nl.

Mocht je meer info willen hebben over de route, of kom er niet uit met het maken van een routebeschrijving via de links? Stuur ons een berichtje en wij helpen je verder.