SEARCH THE BLOG:
10
apr-2019

Geld Lenen voor een Verbouwing

Geen categorie   /  

Geld Lenen voor een Verbouwing

Veel mensen denken dat een hypotheek afsluiten de gunstigste manier is om een woning of verbouwing te financieren. Meestal is dit niet het geval. Een lening afsluiten kost vaak aanzienlijk minder dan een hypotheek. Een lening vergelijken geeft hier doorgaans meer duidelijkheid over en maakt de keuze overzichtelijk.

Hypotheek of lening voor een woning

Is je huis toe aan vernieuwing en wil je graag beginnen aan een verbouwing? Is het tijd voor een nieuwe keuken of een stijlvolle badkamer? Dan is een lening om dit te financieren doorgaans een betere optie dan een hypotheek, blijkt uit de cijfers op basis van de huidige totale kosten. Omdat je voor een lening geen taxatie-, afsluit- en notariskosten betaalt, zijn de totale kosten veelal lager dan bij een hypotheek. Als je minder dan €25.000 aan krediet opneemt, dan is dit zelfs altijd het geval. Bovendien profiteer je met een lening in specifieke situaties ook van een renteaftrek.

Welke lening voor een woning?

Geld lenen voor een verbouwing kan met een persoonlijke Lening, doorlopend Krediet of lening met leenvoordeel voor huizenbezitters ( voorheen werd dit WOZ-krediet genoemd ). Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag tegen een vaste lage rente en betaal je iedere maand hetzelfde bedrag terug. Wil je naast het leenbedrag voor je woning wat extra geld achter de hand hebben? Dat kan met een doorlopend Krediet. Je bepaalt bij deze vorm van lenen zelf welk bedrag je wanneer opneemt. Je bent dus niet verplicht om het gehele bedrag eenmalig op te nemen. Een persoonlijke Lening is speciaal ontwikkeld voor mensen met een koopwoning. De vaste rente is lager dan bij een persoonlijke lening dankzij de financiële zekerheid die een eigen woning biedt aan de bank.

Lening voor een woning aftrekbaar?

Als je krediet opneemt voor een verbouwing of verbetering van je woning, heb je vaak recht op renteaftrek. Deze renteaftrek geldt alleen voor een persoonlijke lening. De rente van een doorlopend krediet is doorgaans lager, maar helaas niet fiscaal aftrekbaar. Er is bij een doorlopend krediet dus geen sprake van renteaftrek.

Lening Oversluiten tijdens een verbouwing

Als je meerdere leningen hebt lopen voor een bepaalde financiering, dan betaal je waarschijnlijk veel rente. Kleine leningen zijn namelijk behoorlijk prijzig in vergelijking met leningen die worden afgesloten voor een hoog bedrag.

Een lening oversluiten betekent dat je één nieuwe lening af voor een bedrag waarmee je alle bestaande leningen kunt aflossen. Je hebt dan geen meerdere leningen meer, maar één grote lening. Omdat je één grote lening hebt in plaats van allemaal relatief kleine leningen, betaal je minder rentekosten.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Comments are closed.

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec